Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indisk Mulligatawnysoppa

Annons
Indiskt. Mulligatawnysoppa är nästan enklare att laga än att uttala. Foto: Dan Strandqvist.

4 portioner

300 g benfritt kycklingkött

2 dl röda linser

12 dl vatten

2 1/2 msk konc. kycklingfond

1 msk curry

1 tsk gurkmeja

1 gul lök

1 äpple

1 stor potatis

3 vitlöksklyftor

2 msk färskriven ingefära

1 tsk spiskummin

1 tsk koriander

1/2 chili

1 citron

rapsolja

salt

Hacka den gula löken fint. Skär äpplet i bitar. Fräs lök- och äppelbitar med en matsked olja och curry. Slå i de röda linserna, en skalad potatis och tillsätt vatten, kycklingfond och gurkmeja. Koka soppan en drygt 30 minuter. Kör till puré i mixer.

Skala och riv ingefäran och pressa vitlöksklyftorna. Skär kycklingköttet i mindre bitar på särskild skärbräda som diskas direkt.

Bryn ingefära- och vitlök tillsammans med spiskummin, koriander, finhackad chili och kycklingbitar i en kastrull. Tillsätt den mixade soppan och låt allt sjuda sakta i fem minuter. Smaka av med rivet citronskal samt saften från citronen och salt.

Annons
Annons