Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxsoppa

Annons

4 portioner

400 g laxfilé + salt

1 gul lök ( 1 1/2 dl hackad)

1 morot ( 1 1/2 dl tärnad)

1 stor vitlöksklyfta, finhackad

1 msk sesamolja

2 msk olivolja

2 dl majs (från burk eller frysta)

5 dl fiskbuljong (1 tärning "¨+ 5 dl vatten)

1 burk kokosmjölk (4 dl)

1 limefrukt (rivet skal + saft)

2 msk Santa Maria Green Curry Spice Mix (eller efter smak)

Till servering:

1 salladslök, fint strimlad

2 dl majschips (nachos)

"¨Skär laxen i tärningar, salta lätt och ställ laxen i kylen en timme.

Skär under tiden lök och morötter i tärningar, hacka vitlöken.

Hetta upp oljorna i en kastrull. Lägg i lök, morötter, vitlök samt hälften av majskornen. Låt fräsa på medelvärme tills majskornen får lite färg.

Smält fiskbuljongtärningen i 5 dl vatten. Tag 2 dl av buljongen och häll den över grönsakerna tillsammans med 2 dl kokos-mjölk. Låt allt sjuda under lock ca 10 minuter. Mixa till en slät puré. Häll tillbaka i kastrullen.

Lägg i resten av majskornen, slå på fiskbuljongen och kokos-mjölken.

Riv limeskalet och pressa ur saften. Krydda soppan med lime och curry. Börja med en matsked mix, smaka av. Krydda med resten om så passar.

Just innan serveringen tillsätts laxen i tärningar. Låt soppan sakta koka upp och smaka av. Eventuellt kan något extra salt behövas.

Servera soppan med fina strimlor av grön salladslök och krossade majschips i en skål bredvid.

Annons
Annons