Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Västkustsoppa

Annons

4 portioner

INGREDIENSER: 200 g Fiskfilé i bitar (kotlettfisk, hälleflundra eller torsk)

100 g Champinjoner - färska skivade

1,5 msk smör (eller margarin)

50 g Purjolök, strimlad

100 g Blekselleristjälkar, strimlade (ca 2 st)

¼ tsk fänkål (torkad)

2 msk vetemjöl

1 dl vitt vin (minst)

2 fiskbuljongtärningar

8 dl vatten

1 tsk salt

¼ krm cayennepeppar (torkad)

½ krm vitlökspulver

1 pkt saffran - 0,5 g

2 tomater - skalade och tärnade

1 dl vispgrädde

75 g räkor - skalade

1 liten burk musslor

TILLAGNING: 1.Fräs champinjonerna, purjolöken och bleksellerin i matfettet.

2.Tillsätt mjöl, fänkål, buljongtärningarna och vatten

3. Låt koka i 10 min.

4.Lägg i fisken - låt koka ytterligare ca 5 min

5.Tillsätt de tärnade tomaterna

6.Smaksätt med saffran, salt, cayenne, vitlökspulver och vitvinet.

7.Lägg i räkor och musslor.

8.Rör ner vispgrädden

9.Servera med ett gott vitt bröd samt öl eller vitt vin.

NJUT AV DEN VÄSTKUTSKA DELIKATESSEN !

Annons
Annons