Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb och sund kikärtssoppa med ingefära

Annons

2 portioner

Mycket smak och mättnad för lite jobb.

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 litet fänkålshuvud

några rosmarinkvistar

3 cm färsk ingefära

1 msk olivolja

1 nypa chiliflakes

2 burkar kikärtor

1/2 l höns- eller grönsaksbuljong

salt

nymalen svartpeppar

Skala och skiva lök och vitlök. Skiva fänkålen (spara vipporna). Hacka rosmarin och skalad ingefära.

Hetta upp olivolja i en kastrull. Häll i lök, vitlök, fänkål, rosmarin, ingefära och chiliflakes om du vill ha hetta i soppan. Fräs tills löken och fänkålen mjuknat.

Tillsätt en burk kikärtor med spad och enbart spadet från den andra burken, samt buljongen. Sjud i 10-15 minuter.

Kör i mixer, häll sedan ner de hela kikärtorna i soppan, hetta upp på nytt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Späd med lite vatten om du tycker soppan är för tjock. Dekorera med fänkålsvipporna och/eller rosmarin och kanhända lite extra chiliflakes. (TT Spektra)

Annons
Annons