Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarsoppa med örter och abborre

Annons

4 portioner

2 abborrar

smör till stekning

salt och peppar

Till soppan:

1 liter grönsaksbuljong, tärning eller fond

100 g persilja

50 g dill

50 g gräslök

1 vitlöksklyfta

1 dl vispgrädde

salt och vitpeppar

bladpersilja till garnering

1.

Koka upp buljongen. Skölj örterna och mixa den med buljong, vitlöksklyfta och grädde. Slå allt i kastrull och värm mycket försiktigt. Soppan ska inte koka utan bara sjuda. Smaka av med salt och vitpeppar.

2.

Filea fisken. Ta bort skinn och ben. Stek filéerna med smör i medelvarm panna. Salta och peppra mycket varsamt.

3.

Fördela fisken i djupa tallrikar och slå den varma soppan över. Garnera med bladpersilja före servering.

Annons
Annons