Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändsk fläsk- och nudelsoppa

Annons

4 portioner

1 1/2 liter vatten

2 msk koncentrerad kycklingfond

1 tsk mald koriander

1 tsk mald ingefära

skalet av en riven limefrukt

1 msk strösocker

1 msk fisksås (finns att köpa i små flaskor)

200 g fläskfilé

4 vitlöksklyftor

1 tsk röd, thailändsk curry

2 msk matolja

150 g torkade äggnudlar

Till garnering:

1 kruka färsk koriander

Börja med soppbuljongen. Koka upp vatten och smaksätt med koncentrerad kycklingfond, koriander, ingefära, rivet skal av en limefrukt, strösocker och fisksås. Buljongen behöver bara få ett uppkok.

Putsa och skär fläskfilén i tunna strimlor. Skala och hacka vitlöken fint.

Stek fläskfilé och vitlök med olja i het panna. Krydda med thailändsk, röd curry.

Se till att buljongen är kokhet och lägg i äggnudlarna. Låt de koka ett par minuter så att de blir mjuka, men inte mer. Tillsätt fläskfilé, vitlök och häll upp i portonsskålar. Garnera med färsk koriander.

Annons
Annons