Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm tomatsoppa med varmrökt röding och gräddfilsdipp

Annons

4 portioner

En varm, smakrik soppa där du själv väljer hur mycket röding och gräddfilsdipp du vill smaksätta med.

1/2 gul lök

2 burkar hela tomater

5 dl grönsaksbuljong

1 msk tomatpuré

1 dl crème fraiche

1 tsk socker

salt

peppar

cirka 100 g varmrökt röding

cirka 2 dl gräddfilsdipp dill gräslök

Skala och skär löken i bitar och mixa tillsammans med burktomater och grönsaksbuljong. Häll soppan i en kastrull och vispa i tomatpuré och crème fraiche. Koka upp och låt koka sakta i cirka 10 minuter.

Smaka av med socker, salt och peppar och mixa sedan soppan slät och häll upp i en termos. Strimla röding och packa ner tillsammans med gräddfilsdippen.

Vid servering: Häll soppan i en kåsa, mugg eller tallrik. Lägg i rödingen och toppa med en klick gräddfilsdipp.

Annons
Annons