Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallys citronsoppa

Annons

4 portioner

1-2 citroner (även skalet)

1 l/2 l vatten

1/2 dl mannagryn

1/2 dl russin

1 ägg

1 1/2 dl socker

mandelbiskvier

(eventuellt vispad grädde)

Tvätta citronerna.

Koka upp vattnet. Strö i mannagrynen och låt koka i tio min. Häll i russinen.

Vispa ägget pösigt med socker i soppskålen. Häll på den heta soppan under kraftig vispning.

Smaksätt med rivet citronskal (måttligt, annars blir det beskt) och pressad saft. Börja med en citron. Smaka av om du vill ha syrligare smak. Tillsätt i så fall lite i taget av den andra citronen.

Serveras ljummen med mandelbiskvier och eventuellt vispad grädde.

Annons
Annons