Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandad sommarsallad

Annons

4 portioner

1 litet huvud isbergssallad

1/2 litet huvud rosésallad

25 g machésallad

25 g rucolasallad

100 g små tomater

100 g lättkokta haricots verts

50 g svarta oliver

100 g färska champinjoner

smör eller olja till stekning

1 kruka timjan

Till dressingen:

2 msk olivolja

1 msk vinäger

1 msk vatten

salt och svartpeppar

Riv eller skär salladen i ganska stora bitar. Blanda väl i stor skål.

Skiva och stek svampen i smör eller olivolja. Bitarna ska få färg, men inte mer. Lägg dem att svalna innan de blandas ner i salladen.

Koka haricots verts helt lätt. De ska ha kvar tydligt tuggmotstånd men inte kännas råa. Spola av bönorna i kallt vatten direkt efter kokningen.

Blanda ner svamp och bönor samt även oliver och halva tomater. Lägg upp salladen i stor skål och toppa med grovt hackad färsk timjan.

Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en liten flaska med lock. Ruska ordentligt så allt blandar sig och slå allt över salladen.

Annons
Annons