Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endivsallad med kurtonger

Annons

4 portioner

1 endiv

1 kruka krispsallad

1 tsk japansk soja

½ tsk mörk sesamolja

1 tsk rödvinsvinäger

1- 2 krm salt

3 skivor formfranska

Skär endiven på mitten, skär loss roten och lossa bladen från varandra. Finstrimla krispsalladen.

Blanda soja, sesamolja, vinäger och salt i en rymlig skål.

Lägg ner sallad och endiv i skålen och vänd runt så att dressingen täcker. Rosta brödet, skär det i tärningar och strö över.

Servera på en gång, om salladen får stå tappar den spänsten. Salladen passar bra till inkokt hel kyckling.

Särdeles saftig och finstämd blir kyckling om den kokas in med en lagom dos kryddor i lätt syrligt spad. Denna rätt serveras med jalapeñmajonnäs eller vanlig majonnäs, endivsallad och kokt potatis.

Annons
Annons