Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräddstuvad spenat

Annons

0 portioner

4 helport eller 6- 8 småport (10 min)

500 g färsk eller fryst bladspenat

1 msk smör

1 ½ dl vispgrädde

salt

nyriven muskotnöt

vitpeppar efter smak

Förväll spenaten i kokande vatten i cirka 2 minuter. Fryst spenat tinas men behöver inte förvällas.

Skölj spenaten i kallt vatten och låt rinna av väl.

Fräs spenaten i matfett i 1- 2

minuter på medelgod värme under omrörning.

Häll på grädden och låt koka på medelgod värme under ständig omrörning i 3- 4 minuter. Smaka av med salt, muskot och peppar.

Servera på en gång.

Gräddstuvad spenat är ett enkelt och mycket användbar tillbehör till både kött och fisk. Det är också ett klassiskt tillbehör till den österrikiska maträtten tafelspitz.

Annons
Annons