Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönsakspaj

Annons

4 portioner

Pajdeg:

75 g smör

2½ dl vetemjöl

3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:

250 g fryst bladspenat

3 paprikor i olika färger

3 ägg

2 dl mjölk

1½ tsk salt

2 krm vitpeppar

2 dl riven ost

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader cirka 30 min.

Annons
Annons