Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesisk gurksallad

Annons

4 portioner

Lysande fräsch gurksallad med lite hetta.

1 stor slanggurka

2 vitlöksklyftor

1/2 röd chili eller 1 tsk sambal oelek

2 msk sesamolja

2 msk risvinäger (finns på asiatiska hyllan)

1 msk soja

1/2 tsk salt

1/2 tsk socker

1 msk sesamfrön

Hyvla gurkan med osthyvel eller skär i tunna strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Blanda gurka, vitlök och chili.

Rör ihop sesamolja, risvinäger, soja, salt och socker i en skål och häll sedan över gurksalladen. Rosta sesamfrön i torr stekpanna tills de får lite färg och börjar dofta. Strö över.

Låt stå och dra, gärna i minst en halvtimme.

Servera som förrätt eller sidorätt.

Annons
Annons