Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronärtskocka fylld med couscoussallad

Annons

4 portioner

4 kronärtskockor

2 dl couscous

2 dl grönsaksbuljong

2 fasta tomater

½ färsk gurka

1 rödlök

1 knippe färsk mynta eller färsk basilika

saft av 1 citron eller 2 lime

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

2 fullkornsbaguetter

4 skivor mild fetaost

½ paprika gärna röd

Ansa och koka kronärts-kockorna i saltat vatten. Tillred couscousgrynen (häll 1 dl vatten eller buljong över grynen och låt stå och svälla i tio minuter). Låt skockor och couscous svalna.

Skär alla grönsaker till salladen i små tärningar. Finhacka de färska örterna. Blanda gryn och grönsaker och häll på citronsaft och så mycket olivolja som citronsaften behöver för smakbalansens skull. Smaka av med salt och peppar.

Lyft försiktigt ur hjärtblad och skägg ur skockorna, fyll med sallad. Servera resten av salladen vid sidan om.

Dela bröden. Lägg på fetaosten och paprikan. Grilla under ugnens grill-element tills osten fått färg.

Annons
Annons