Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ostgratinerad sparris

Annons

4 portioner

ca 20 färska sparrisar (500-600g)

2 1/2liter vatten

5 tsk salt

Ostsås:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

4 dl mjölk

150 g riven emmentalerost

50 g riven parmesanost

1 krm salt

1/2 krm svartpeppar

2-3 msk smör

Skär bort den yttersta biten på sparris-stjälkarna. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten, 3-5 minuter, tills den känns genomkokt. Sätt ugnen på 250 grader, grill. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet samt mjölken.

Koka upp såsen under omrörning. Tillsätt här osten. Smaka av med salt och peppar. Lägg nu upp sparrisen på ett ugnssäkert serveringsfat eller tallrikar. Häll över ostsåsen och gratinera högt i ugnen tills ytan fått färg. Smält och häll till sist smöret över sparrisen.

Annons
Annons