Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatis- och kålrotsplättar med stekta grönsaker

Annons

4 portioner

250 g potatis

150 g kålrot

100 g vetemjöl

4 ägg

salt, vitpeppar

smör eller olja

400 g grönsaker, t ex tre olika sorter av broccoli, blomkål, salladslök, haricot verts eller lök

Rårörda lingon:

100 g lingon 50 g socker

Skala potatis och kålrot. Skär dem i bitar. Koka rotfrukterna mjuka i lättsaltat vatten. Pressa eller passera dem och låt kallna. Blanda i mjölet och sedan äggen. Smaksätt med salt och vitpeppar. Smeten blir ganska lös.

Klicka ner smeten i en stekpanna med lite matfett. Stek plättarna på båda sidor.

Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar eller små buketter. Förväll grönsakerna lätt i saltat vatten och stek dem sedan i lite matfett.

Rör lingonen med sockret tills sockret är löst.

Servera grönsakerna till eller mellan plättarna och med de rårörda lingonen.

Annons
Annons