Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risotto med kantareller och grillade rotfrukter

Annons

0 portioner

4 schalottenlökar,

finhackade

2 msk fin olivolja

5 dl avorioris

2 msk flytande hönsbuljong

1 l vatten

2 dl torrt vin

1 msk smör

1-2 dl riven färsk

parmesanost

100 g kantareller

2 msk smör

2 gulbetor

1 persiljerot

2 rödlökar

2 morötter

Finhacka schalottenlöken och fräs den i olivolja så att den blir genomskinlig, den får inte ta färg. Tillsätt avorioriset och låt det fräsa en kort stund, häll i buljongen. Späd med vatten och vin i omgångar ungefär var 5:e minut, låt riset småkoka under tiden, cirka 20 minuter.

Ta av kastrullen från värmen och låt riset svälla under lock 10 minuter.

Under tiden fräses kantarellerna så de får färg i lite smör.

Blanda sedan ner smör, parmesanost och kantarellerna.

Skär och förväll rotfrukterna och löken cirka 4 min i sjudande vatten. Kyl ner med kallt vatten, pensla med rapsolja. Innan servering, grilla rotfrukterna tills de fått fint mönster och krydda med flingsalt.

Annons
Annons