Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rostade rotfrukter

Annons

0 portioner

12 små potatisar

6 morötter

½ liten kålrot

2 palsternackor

3 rödbetor

Skala och skär upp rotfrukterna - utom potatisen som tillagas hel med skalet på - i ganska stora avlånga bitar. Koka upp en gryta med lite vatten, salt och en matsked rapsolja. Lägg i potatisen och låt den koka ett par minuter, lär i kålrots- och motorsbitar i samma vatten ovanpå de kokande potatisarna. Efter ytterligare ett par minuter läggs palsternacksbitarna ner i kokvattnet. Efter fem minuter, slå av vattnet och låt ånga av.

Rödbetorna kokas samtidigt men i en separat liten gryta, i lättsaltat vtten i fem- tio minuter.

Tag potatisen för sig och rotsakerna för sig. Lägg potatisen i en järngryta, strö på salt, lite olja och örter. Låt grytan stå över en glödbädd i brasan cirka 10 minuter. Skaka om då och då.

Alla övriga rotsaker halstras snabbt på en het muurikka med salt.

Annons
Annons