Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rucolapaj med tomater

Annons

5 portioner

2 1/2 dl vetemjöl

75 g smör

3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:

3 vitlöksklyftor

150 g rucolasallad

100 g marinerade, soltorkade tomater

smör

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl vispgrädde

2 ägg

1 dl riven gratängost

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Annons
Annons