Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårsallad med sparris, pancetta, rostad rödlök och pecorino

Annons

4 portioner

2 knippen grön sparris

3 rödlökar

1 msk socker

flingsalt

svartpeppar

olivolja

1 msk balsamvinäger

8 skivor pancetta

100 g pecorino, hyvlad

Skala och skiva rödlöken. Sprid ut i långpanna, strö över socker, flingsalt och peppar. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Kör in i ugnen i 175 grader i 30 minuter. Ta ut och svalna lite.

Stek under tiden pancettaskivorna i stekpanna tills de blir krispiga.

Bryt av sparrisstänglarna där de går av naturligt. Stek i lite olivolja och flingsalt i cirka fem minuter eller tills de blir lagom knapriga (provsmaka).

Varva sparris, pancetta och rostad rödlök med hyvlad pecorino. Peppra och servera med en bit gott bröd.

Annons
Annons