Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsel-Torsten Lundberg har avlidit

Örebroprofilen Torsten Lundberg har gått bort.

Annons

Underhållaren med artistnamnet Trivsel-Torsten avled under torsdagen, 86 år gammal.

Torsten Lundberg under en av alla allsångskvällar vid Rånnesta, Tysslingen. Här tillsammans med Svea Norgren på piano och Karl Evert Bergström.

Många örebroare har någon gång varit i kontakt med Torsten Lundberg, som var flitigt anlitad som underhållare, konferencier och hejaklacksledare. Han fick en stroke under senhösten, men mådde efter omständigheterna bra.

Den mångsidige Lundberg, som under åren bland annat drev hotell, lanthandel och jobbade som idrottslärare, somnade in lugnt och stilla.

För många länsbor blev Torsten Lundbergs namn välbekant under de så kallade Trivselkvällarna i Stadsparken på 1960- och -70 talet, men det hela började med Karuseller i Hasselfors redan på 50-talet, men då under smeknamnet Hasselforsarn.

Under senare år förgyllde han tillvaron på mängder av äldreboenden och pensionärsgrupper med sin sång och musik. Två som ofta deltog i trivselrundorna var Ulla Fritzell på piano och Karl Evert "Kalle" Bergström på dragspel. Annat som är starkt förknippat med Trivsel-Torstens namn är allsången i Rånnesta.

Torsten Lundberg var en trogen ÖSK-supporter och även hejaklacksledare under många år. Bland de närmsta finns sönerna Peder i tyska München och Steen i Denver, USA, samt deras familjer.

Mer läsning

Annons