Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora värvar Forwards kapten: ”Tjänstefel annars”

Jacob Nilsson lämnar Forward och kommer i stället att spela division 3-fotboll med Nora. – Det vore tjänstefel av oss att inte visa intresse, säger Noras sportchef Peter Palmqvist till NA.

Annons

Jacob Nilsson var en tilltänkt viktig kugge i Forwards lagbygge inför den stundande säsongen. Men i slutet av januari kunde NA avslöja att 28-åringen tar timeout från fotbollen. Det var då som Noras sportchef Peter Palmqvist såg sin chans.

– Jag läser också tidningen och när han flaggade för att ta uppehåll i januari så kände jag att man är dum att man inte väljer att tala om att man är intresserad. Det vore tjänstefel av oss att inte göra det. Då sa han att han ville avvakta futsal-säsongen och vi skulle höras senare. Vi har hållit kontakten och nu är det klart, säger Palmqvist.

Därmed har Nora fått en riktig klassvärvning som kommer förstärka laget betydligt när de nu ska etablera sig i division 3.

– Det är inte bara vad han gör på planen, vilket i sig är jättebra, men han är också en väldigt bra kille och en ledartyp som är bra för gruppen. Dessutom kan han spela på många positioner, säger Palmqvist.

Kontraktet är skrivet över ett plus ett år.

– Förhoppningsvis kommer vi kunna bygga laget runt honom även nästa säsong, säger Palmqvist som också skickar ett tack till BK Forward.

– Eftersom han bröt kontraktet hade de kunnat sätta käppar i hjulet för det här. Men de har släppt på prestigen och tänkt på spelarens bästa. Det är en inställning som vi också har och på det sättet har Forward varit jättebra.

Nilsson var lagkapten

för Forward förra året och har spelat samtliga 48 seriematcher för klubben de två senaste säsongerna. Forward har också tappat mittbacken Pontus Jakobsson som valt att sluta med fotbollen.

Annons

Mer läsning

Annons