Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill sätta Örebro på kartan med nytt ultralopp

"Bergslagsleden 43". Där har ni arbetsnamnet på ett helt nytt ultradistanslopp som ska sätta Örebro på löparkartan. Just nu pågår ett intensivt arbete för att få detaljerna på plats.

Annons
Anders Österberg och Daniel Sörling i AH Event planerar att arrangera ett nytt ultradistanslopp.

Det är arrangörerna bakom Kilsbergen trailrun, AH Event, som beslutat att satsa på ett nytt och längre lopp.

Det går under arbetsnamnet "Bergslagsleden 43" och kommer preliminärt att gå på Bergslagsleden från Digerberget till Ånnaboda – totalt cirka 43 kilometer.

– Vi är i startgroparna och det är många kvar att kontakta. Vi måste bland annat prata Regionförbundet och de berörda kommunerna. Den exakta sträckningen och distansen är inte klar, men vi ska i varje fall förbi maratondistans. Och vi funderar också på om vi precis som i Kilsbergen trailrun ska ha en avslutningsstigning, i Mattsabacken eller Storstenshöjdens slalombacke. Men mål ska i alla fall vara i Ånnaboda, vid det som kommer byta namn till Örebro skidstadion, säger Daniel Sörling i arrangörsstaben.

Loppet kommer att avgöras den 6 september 2014, samma dag som Kilsbergen trailrun springs för fjärde gången. Och tanken är att sätta Örebro på den svenska löparkartan.

– Det är dags att Örebro får ett lopp som folk från hela Sverige vill ta sig till. Det är märkligt att Örebro inte haft någon riktigt stor löptävling, säger Sörling.

Anmälan öppnar den 1 december och tills dess ska fler detaljer vara på plas.

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen!

Annons

Mer läsning

Annons