Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna Gustavsson missade cuten – igen: "Ett par tunga veckor"

Johanna Gustavsson var aldrig nära att klara cuten på Europatourtävlingen i Spanien efter ytterligare en tung runda.
Tre tävlingar in på säsongen har hon nu inte klarat cuten en enda gång.
– Tyvärr fallerade puttningen och närspelet, säger Gustavsson till Sporten.

Annons

I höstas klarade Örebrospelaren Johanna Gustavsson, som då var nykomling på Europatouren, cuten vid sex gånger på sju tävlingar och tog bland annat en 14:e-plats i Qatar och en 18:e-plats i Spanien. Men i vår har det gått betydligt tyngre för 24-åringen, och på fredagen missade hon cuten för tredje tävlingen på tre försök på Europatouren den här säsongen.

LÄS MER (PLUS): Johanna Gustavsson vill kvala in till en major – redan i år: "Absolut realistiskt"

Gustavsson gick fredagens runda på Terramarbanan i Sitges, strax söder om Barcelona, på 76 slag, fem över par, efter att ha slagit en dubbelbogey redan på första hålet och följt upp med ytterligare fyra bogeys och bara en birdie. När den lades till torsdagens 75-runda landade Gustavsson först på 103:e plats av 108 spelare i tävlingen, sju slag från att klara kvalgränsen och få spela vidare de två sista rundorna.

I säsongspremiären i Australien i februari missade hon cuten med två slag och blev 73:a, i Marocko förra veckan blev missade hon den med fem slag och blev 88:a.

– Det har varit ett par tunga veckor, kan man säga. I Marocko kändes inte det långa spelet så vassst, vilket hade behövts på den banan. Så jag jobade på det under veckan inför Spanien nu, och det spelet har känts bra. Men tyvärr fallerade puttningen och närspelet. That's golf. Tufft men lärorikt. JAg fortsätter jobba på och förhoppningsvis faller allt på plats snart, säger Gustavsson till Sporten.

LÄS OCKSÅ: Tung inledning för Gustavsson i Spanien

Problemet är att Örebrospelaren inte vet när hon får nästa chans på Europatouren. Touren gör nu nämligen ett två månader långt uppehåll, och Gustavsson kan som 66:a på fjolårsrankningen inte räkna med att få spela samtliga turneringar.

– Det är lite oklart när jag får spela på touren igen, eventuellt blir det inte förrän i juli, om vi har otur. Men i början av maj åker jag till Schwiez för att spela en LET Access-tävling (Europatourens kvaltour). Jag jobbar mot att både putt och driver är heta då, säger hon.

Nio svenskar klarade cupten i Spanien. Anna Nordqvist ligger bäst till med en fjärdeplats, två slag bakom ledande hemmaspelaren Nuria Iturrios.

Johanna Gustavsson.

Annons
Annons
Annons