Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Lif klart för elitseriekval: "Fantastiskt skönt"

Lif dominerade Alstermo. På överlägset manér vann man med 39–16 hemma i Lindesberg arena.

På annat håll vann Skånela mot Varberg. Med Lindesbergs seger betyder det att kvalplatsen till elitserien är klar, trots att en omgång av allsvenskan återstår.

– Det är fantastiskt skönt att vara klara. Vi har varit nära i två år och nu är vi äntligen där, säger tränaren Herman Arenvang.

Vägen dit blev betydligt enklare än många på förhand kunnat gissa. Halvvägs in i första halvlek stod det 7–1 till hemmalaget. I halvtid hade Lif utökat till 17–5 och när slutsignalen löd stod siffrorna 39–16 på resultattavlan.

Närmast väntar match borta mot Rimbo på onsdag. Ett steg på vägen mot större uppgifter – kvalspelet – där det ännu inte är klart vilka Lindesberg får möta.

– Från och med i dag gäller föreberedelse inför kvalet. Hur vi lägger upp det bäst har vi inte pratat om än. Om det är att gå fullt mot Rimbo eller att vila någon får vi se. Huvudsaken är att vi ska spela bra handboll och samtidigt hålla oss fräscha och pigga, säger Arenvang och fortsätter:

– Samtidigt kan vi inte sticka under stol med att kvalet blir våra svåraste matcher den här säsongen. Det är ändå elitserielag vi kommer möta. Jag vill inte tala illa om någon, men det är skillnad på att möta ett lag som Alstermo och ett från elitserien.

Läs mer om matchen och lagets kvaltankar i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning här intill.

Annons
Annons
Annons