Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif Lindesberg gick på knock – säkrade elitseriekval

Vinst med förkrossande 39–16 mot Alstermo.Samtidigt förlorade Varberg mot Skånela.Det räckte för att Lif Lindesberg skulle bli klart för elitseriekval.

Annons

Se utvecklingen i Lif Lindesberg-Alstermo här i efterhand (extern länk)!

Det var upplagt för fest i Lindesberg arena. Tidigare på lördagen hade nämligen Varberg förlorat klart, 32–22, mot Skånela. För Lif Lindesbergs del skulle en poäng mot tiondeplacerade Alstermo vara tillräckligt för att säkra en plats i elitseriekvalet.

Men Lif nöjde sig inte med oavgjort. Verkligen inte. Laget såg i stället till att fullständigt krossa gästerna från Småland. Ledde med hela 18–5 i paus.

Skulle det stora försprånget göra att Lif slog av på takten i andra halvlek? Nej, verkligen inte. Lindesberg öste på, fortsatte att hitta rätt och körde över Alstermo totalt. Slutresultatet skrevs till förkrossande 39–16.

Efter slutsignalen kunde spelare och ledare fira kvalplatsen uppåt, trots att en allsvensk omgång återstår. Lif Lindesberg ligger på fjärde plats, kommer att sluta på den placeringen och har 31 poäng. Oskar Erixon var starkast framåt och svarade för nio mål. Tätt följd av Jesper Nilsson som noterades för sju strutar.

NA hade reporter Martin Löf Nyqvist på plats i norra länsdelen. Läs mycket mer om Lif Lindesbergs stora triumf i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Annons
Annons
Annons