Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Tränaren om tremålsskytten: ”Kan få ut mer”

Aron Ohlsson gjorde tre mål mot Jönköping. Men Örebro Innebandys tränare Viktor Matsenius var ändå inte helt nöjd.– Jag vet att man kan få ut mycket mer, säger han efter 8–6-förlusten mot Jönköping.

Suad Sofovic spelade fram till två av Aron Ohlssons mål. Men Örebro föll mot Jönköping med 8-6.

Jönköping vann med 8–6 i Idrottshuset drygade därmed ut avståndet till Örebro i tabellen, är nu åtta poäng före i södra allsvenskan. Örebro ville aldrig ge sig och skapade spänning in i det sista. Även om de hade det jobbigt hela matchen.

– Vi kom aldrig riktigt in i matchen. Det är deras spel som gör att vi inte kommer upp i nivå också. Men samtidigt kommer det individuella misstag som gör att vi tappar energi i lägen där vi är på gång att ta över matchen, säger tränaren Viktor Matsenius och fortsätter:

– När vi gör 5–6 har vi hur mycket energi som helst för att kvittera. Men i stället slarvar vi och de får göra ett mål till. Jag är säker på att vi hade kvitterat där om vi inte klantat till det.

Saknas det en växel mot de allra bästa lagen?

– Ja, framförallt i huvudet tror jag och det får vi jobba på.

Närmast väntar match

mot en ny konkurrent om kvalplatserna i form av Visby som jagar underifrån.

– Nu gäller att komma stärkta ur det här så kommer det ordna sig, det är jag övertygad om. Vi lär oss hela tiden.

Aron Ohlssons gjorde tre av Örebros mål men Matsenius vill se ännu mer av han och kedjekompisarna Suad Sofovic och Markus Lindgjerdet.

– Aron gör det bra, men jag vet att man kan få ut mycket mer. Han gör tre mål och det är det vi hoppas att han ska göra. Tycker ändå att vi kan få ut mer av den femman. De har varit bra på träningarna och har inte riktigt fått ut det, säger Matsenius.

Reporter Johan Tollén och fotograf Veronika Ljung-Nielsen var på plats i Idrottshuset. Läs alltså mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen! Den kan du också köpa som e-tidning via länken nedan.

Annons
Annons
Annons