Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asserholt om VM: "Har något stort på gång"

Tillbaka från skada och nu uttagen till den svenska VM-truppen.– Det är alltid lika inspirerande med VM, säger Jenni Asserholt från Fanthyttan.

Annons

Jenni Asserholt.

Asserholt, 27, har nyligen avslutat en ganska så strulig säsong där hon åkte på en fotskada. Den höll henne borta från spel i två månader.

Men lagom till HV71:s SM-kvartsfinal mot Linköping var hon tillbaka i spel igen.

– Det kändes bra att spela. Hade jag inte känt det så hade jag inte varit med så det kommer inte att vara några hinder i VM, säger Asserholt.

Hon gick från just Linköping till HV71 inför den här säsongen. Och Jönköpingslaget stod för en stark säsong och skakade SM-finalisten Linköping. Vann första matchen, innan östgötarna vände och vann med 2-1 i matcher. Asserholt bidrog med två assists under kvartsfinalserien.

– Vi gav dem en bra match och vi fick mycket erfarenhet av vårt första slutspel. Som nykomlingar tog vi en sjätteplats i riksserien och kom före både Brynäs och Modo som är så pass etablerade i den här serien. Så det kändes kul att göra en så bra säsong, samtidigt som man känner att det finns saker att bygga vidare på. Kul att HV71 vill vara med på den här satsningen.

Tillbaka i spel igen och tillbaka i Damkronorna. Som lagkapten är Jenni Asserholt given, även om hon själv inte vill ta de orden i mun.

– Eftersom jag varit skadad så känns det otroligt kul att få komma tillbaka till landslaget.

Det blir ditt tionde VM. Fortfarande lika inspirerande?

– Ja, det är ju det. Nu ska det gå i Kanada med liten rink. Det brukar vara bra arrangemang och mycket folk på läktarna så det ska bli jättekul.

Hur är det att anpassa sig till den mindre rinken?

– Det blir ju ett annat spel, helt klart. Lite trängre och svårare att hitta ytorna, men jag tycker det är väldigt roligt och det passar oss som lag.

Truppen, som även innehåller Östansjötjejen, Brynäsmålvakten Sara Grahn, innehåller sammanlagt åtta VM-debutanter.

– Är det så många? Jag tycker all varit med så pass mycket på olika turneringar. Vi är ett ungt lag, men har ändå mycket rutin för att vi har spelat mycket tillsammans.

Vad tror du om era chanser? Medalj är målet eller?

– Det är väl så att alla lag som åker till ett VM vill ha medalj. Samtidigt är det så att i har några lag framför oss i världsrankningen. Nu är vi i den andra gruppen där vi möter Tjeckien, Japan och Schweiz. Det kommer att bli tufft. De europeiska lagen kommer ifatt och kommer allt närmare, säger Asserholt som dock har stora förhoppningar på sitt lag.

– Det är små marginaler i ett VM. Jag tycker att vi har tagit ett stort kliv den här säsongen och ahr någonting stort på gång. Men sedan får vi se när framgången kommer.

Den svenska truppen samlas redan på måndag. Sedan avfärd till Kanada på tisdag.

Annons
Annons
Annons