Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnarsson om premiärmålet: "Skönt få göra det"

Första målet.I moderklubben.Albin Gunnarsson hittade rätt för Lindlöven.– Skönt att äntligen få göra det, säger han efter 6–2 mot Surahammar.

Annons

Albin Gunnarsson, 19, återvände till Lindlöven efter att ha studerat vid Bik Karlskogas hockeygymnasium i höstas. På söndagen gjorde forwarden sitt första mål för sin moderklubb på seniornivå.

– Skönt att äntligen få göra det. Jag fick pucken till mig av Ylitalo (Wille, reds anm) i samband med en spelvändning, och det var bara att skjuta. Sedan satt den fint också, säger han.

Målet betydde 4–2, och kom efter 6.03 av den tredje perioden. Innan dess hade Lindlöven haft stora bekymmer med Surahammar. Laget tog visserligen ledningen med 2–0, efter mål av Johan Persson och David Berg, men Surahammar tog sig ifatt och utjämnade i den andra perioden.

– Vi spelade inte bra i de två första perioderna. Sedan kom vi igång bättre i den tredje perioden och följde vår matchplan. Då gick vi rakare på mål och hade lätt att få stopp på dem.

Patrik Näslund satte 3–2, och sedan följde Gunnarsson upp genom att utöka ledningen. Felix Scharnke och Niclas Eklöw spikade sedan slutresultatet till 6–2.

– Viktigt att kunna vinna. Vi skärpte till oss och slutade slarva, och vi är egentligen ett mycket bättre lag än Surahammar. Sedan hade de dessutom kort om folk i truppen och fick problem med orken. Niclas Eklöw jobbade hårt och var riktigt bra, och förtjänar att lyftas fram.

Nu borde du väl få fler chanser att göra mål?

– Hoppas på det. Tidigare har jag inte fått spela så mycket, men det har känts bra på slutet. Bra för mitt självförtroende att få göra mål.

Lindlöven toppar fortsättningsserien med 19 poäng efter fem omgångar. Seriens topp två får chansen att börja vandra den snåriga och långa stigen mot hockeyallsvenskan genom playoff-spel.

– Jo, vi har börjat riktigt bra och har fått med oss resultaten. Vi måste se till att fortsätta på den vägen, säger Albin Gunnarsson.

Annons
Annons
Annons