Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sills" första mål frälste Bik

Ett nyförvärv har presenterat sig.Jonas "Sill" Karlsson satte det avgörande målet.Bik Karlskoga besegrade Vita Hästen.

Annons

Klicka här eller på länken till höger för att komma direkt till matchrapporten i efterhand (via förbundets liverapportering)!

En på förhand mycket spännande match ägde rum i Nobelhallen på lördagkvällen. Bik Karlskoga tog sig an Vita Hästen, Örebro Hockeys samarbetsklubb, i ett toppmöte.

Efter 13.20 av den första perioden fick Bik ett straffslag. Och det förvaltade Henrik Björklund på bästa tänkbara sätt. 1–0 satt bakom Hästenmålvakten Axel Brage.

Något ytterligare mål föll inte förrän i den tredje perioden. Med 7.41 på klockan tryckte Erik Thorell dit 2–0. Hästen hade dock inga planer på att ge upp. Bara 49 sekunder senare reducerade Joachim Nermak för Norrköpingslaget.

Sedan, då 11.44 spelats, klev en profil in i handlingen. Jonas "Sill" Karlsson, som var med om att ta Örebro från division 1 till SHL under sin tid i föreningen och nyligen värvats från Lindlöven, gjorde sitt första mål i Bik-tröjan och utökade ledningen. Med två minuter kvar att spela spikade sedan Gustaf Thorell slutresultatet till 4–1 i öppen kasse.

Bik Karlskoga ligger på fjärde plats och har 62 poäng efter 37 omgångar av hockeyallsvenskan.

Läs mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Annons
Annons
Annons