Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst i Sverige – klar för VM-satsning

Två säsonger i rad har hon varit bäst i Sverige. Nu är motocrossföraren Frida Östlund från Karlskoga klar för sin första stora VM-satsning. Däremot ser det tufft ut för Sara Pettersson.

Annons

Frida Östlund, 23, har varit bästa svenska i motocross-SM – men bronsmedaljör bakom irländskan Natalie Kane och norskan Genette Våge – två säsonger i rad, och var i somras ankare i det svenska landslaget som tog lag-EM-brons.

Nu är Östlund, som tidigare bara kört några VM-deltävlingar då och då, klar för sin första fulla VM-säsong, skriver nwt.se.

– Det kändes som det var nu eller aldrig. Det ska bli kul att göra det här, jag är jäkligt nöjd, säger Östlund till tidningen, och fortsätter:

– Det skulle vara kul att sluta topp tio, men det kan bli svårt om jag inte kör alla deltävlingar.

Det är nämligen oklart om Östlund har råd att åka till Qatar, där premiären går i slutet av februari. Men för de övriga sex deltävlingarna, som alla avgörs i Europa, är hon helt klar.

Kumlaföraren Sara Pettersson, 24, som var femma i VM 2011 och gjorde en ny storsatsning på serien ifjol, men då bröt båtbenet i vänsterhanden redan under den tredje deltävlingen, ser dock inte ut att komma till start i VM 2016 heller.

Efter handskadan har hon drabbats av återkommande sjukdomsproblem, och på sin blogg berättade hon om läget för två veckor sedan:

"Jag mår ungefär likadant som jag har gjort under en lång tid. Ena dagen kan jag må riktigt dåligt med huvudvärk, halsont, öronvärk och jag kan vara helt utmattad fast jag inte gör något, nästa dag kan jag må helt okej och kunna träna. Jag har provat olika saker för att få reda på varför jag är sjuk, men det är svårt att hitta någon som kan svara på det. Nu har jag gått med det här i 15 månader och jag är fruktansvärt trött på det men jag kommer fortsätta att göra allt jag kan för att bli frisk."

Annons
Annons
Annons