Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Klart: Örebro-stjärnor i världsserien

Nu är det klart. STCC-stjärnorna Thed Björk och Fredrik Ekblom, båda från Örebro län, tar sig an hela världen i WTCC.

Fredrik Ekblom och Thed Björk.

Det är Volvos Polestar Cyan Racing som presenterar en helsvensk duo i 2016 års World touring car championships, alltså VM i banracing.

Thed Björk från Karlskoga och örebroaren Fredrik Ekblom har vunnit STCC fyra gånger var, är superrutinerade förare och har nu skrivit fleråriga kontrakt med Polestar-teamet i WTCC.

- Vi har fått en idealisk line-up med Thed och Fredrik när vi gör en nysatsning i WTCC, säger chefen för teamet, Alexander Murdzevski i ett pressmeddelande.

Tillsammans har Björk och Ekblom tagit tolv stora titlar, har fler än hundra segrar och erfarenhet från stora mästerskap som DTM, ETCC, Le Mans och F3000, förutom STCC.

Thed Björk tog nyligen sin tredje raka seger i STCC, en bravad han är ensam om.

- Det här är en dröm som blir sann, att få representera Polestar och Sverige i världsmästerskapet. Jag har aldrig varit så förväntansfull och inspirerad inför en säsong tidigare i hela min karriär. Jag tvivlar inte ett ögonblick på att vi kan jobba oss fram till en position där vi kan vara med och slåss i toppen redan från start, säger Thed Björk i samma pressmeddelande.

Fredrik Ekblom är lika motiverad:

- Att får köra i WTCC har varit mitt mål sedan jag skrev på för Polestar 2012, och jag är stolt att få representera teamet i VM. Vi har en fantastiskt spännande rea framför oss, och vi ska ge det allt vi har. Vi har en hel del jobb framför oss med att ta igen det försprång toppteamen har, och vi kommer att göra allt vi kan för att ge dem en match från första start, säger Fredrik.

- Thed och Fredrik är två av världens bästa touringcar-förare, de har båda uppnått fentastiska resultat. Båda har spelat en stor roll i utvecklingen av vår nya racingbil, och jag kan inte vänta på att få se deras fortsatta resa mot toppen i WTCC, säger Christian Dahl, vd för Cyan Racing.

Annons
Annons
Annons