Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggren gör comeback i VM

Han tog VM-medalj i inomhusenduro tre år i rad - men har inte tävlat i grenen sedan 2014. Nu gör Joakim Ljunggren comeback.

Annons

Sent på onsdagskvällen avslöjade Joakim Ljunggren, 30, på sitt Instagramkonto att han fått ett wildcard till VM-finalen i Madrid på lördag kväll.

Karlskogaföraren, som också tagit sex VM-medaljer varav två guld utomhus, var länge en av världens mest framstående enduroförare inomhus med tre raka VM-medaljer: Brons 2009/10, silver 2010/11 och brons 2011/12.

Men efter två lite tyngre säsonger valde Ljunggren att prioritera bort mästerskapet, och fram tills nu har han inte kört någon VM-deltävling inomhus sedan i januari 2014 - och inte VM över huvud taget sedan hösten samma år, då han avslutade sitt VM-kontrakt med Husqvarna för att i stället börja köra extremenduro för KTM.

Ljunggren körde Vasaloppet förra söndagen och har bara hunnit med tre träningsdagar sedan han anlände till sitt hus i Marbella i början av veckan, och tonar därför ned förväntningarna rejält inför comebacken:

"Jag kommer att göra det för att det är roligt och inte känna någon som helst press. Därför ser jag verkligen fram emot det. Det var två år sedan jag senast, så det kommer bli väldigt intressant", skriver han på Instagram.

Tävlingen körs i den takförsedda tjurfäktningsarenan La Plaza de Toros Cubierta de Moralzarzal, med plats för 6 000 åskådare, ett par mil nordväst om Madrids centrum. Finalen inleds med kvalheat vid 17-tiden på lördagen, och de tre drygt sex minuter långa finalheaten avgörs 20.35, 21.35 respektie 22.45.

Polacken Taddy Blazusiak hade sex raka VM-guld inomhus inför årets säsong, men missade deltävlingarna i Argentina och Brasilien och ligger därför bara åtta i mästerskapet. I stället är det extremt tajt i toppen. Britten Jonny Walker, som vann Battle of Vikings i Storstenshöjden 2014, leder bara en respektive sju poäng före amerikanerna Colton Haaker och Cody Webb. Svenske Andreas Linusson ligger tia inför finalen.

Annons
Annons
Annons