Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Missade priset – fick 60 000 och landslagsplats

Joel Johansson missade priset som årets junior på bilsportgalan. Plåster på såren? Jodå, ett stipendium på 60 000 kronor och en plats i svenska landslaget.

Joel Johansson.

När bilsportgalan arrangerades i Karlstad på lördagskvällen hyllades Örebroföraren Joel Johansson, 26, hyllades för sina internationella framgånger under 2015 – EM-guldet och VM-silvret i kartingens mest prestigefyllda klass, KZ2.

Han var dessutom nominerad till priset som årets junior i bilsport-Sverige, men fick se sig snuvad på titeln och premien på 50 000 kronor av rallyföraren Emil Bergqvist och hans kartläsare Joakim Sjöberg.

Plåster på såren? Jodå. Johansson fick 15 000 kronor för titeln årets kartingförare – och därtill 60 000 kronor som mottagare av ett stipendium ur Anecto Racing minnesfond, som grundades 2002 till minne av det svenska kartingteamet som omkom i en flygolycka i Milano 2001.

– Ett bra tillskott som kommer göra gott för fortsatt satsning, säger Johansson.

Dessutom fick Johansson en bekräftelse på att han även 2016 kommer att ingå i det svenska bilsportlandslaget, som han tillhört de senaste säsongerna. Något som innebär att han först kommer få gå på Idrottsgalan i morgon, måndag och därefter flyger till Gran Canaria för ett träningsläger med de andra 16 förarna i landslaget.

– D et blir fysträning blandat med körträning, berättar Johansson.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons