Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rankning: Björk världens tolfte bästa förare i år

Han missade NA:s guldklocka. Men nu rankas Thed Björk Bang-Melchior som världens tolfe bäste standardvagnsförare.

Annons

Det är ansedda branschtidningen Touring car times som på sin årliga lista över världens bästa förare i standardvagnsserier rankar Thed Björk Bang-Melchior, 35, som tolva.

Vretstorpssonen som sedan tio år bor i Karlskoga tog sin tredje raka STCC-titel, hans fjärde totalt i karriären, och skrev dessutom ett VM-kontrakt med Volvoteamet Cyan Polestar som nästa år kör WTCC.

"Björk skrev historia genom att ta en tredje STCC_titel i rad i år, och fortsätter att köra med stor självsäkerhet, till synes oförmögen att göra misstag. Hans enda poänglösa lopp i år kom i Falkenberg och berodde på en trasig stötdämpare – det var första gången på två säsonger som han inte kom i mål i ett race", skriver tidningen i sin motivering.

Bakom Björk på listan finns förare som förre rallyvärldsmästaren Sébstian Loeb, som tog fyra segrar i WTCC, svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström – och egna stallkompisen Fredrik Ekblom, 45, som slutade tvåa i STCC efter fyra racesegrar. "Trots att han var en av de äldsta förarna i STCC var Ekblom precis bakom och ibland till och med före sin mycket yngre teamkompis Thed Björk, och besviade att man fortfarande ska räkna med honom och att han kommer bli en intressant kraft i WTCC nästa år", skriver tidningen om Ekblom.

Förra året var Ekblom 15:e och Björk 17:e på listan över världens bästa förare, men toppåret 2013 var Björk rankad så bra som fyra.

José María López listan. Vem som toppar årets lista presenteras först i morgon.

Annons
Annons
Annons