Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Roman 28:a i rallyt - Jirvelius bröt

Sébastien Ogier behåller ledningen i svenska rallyt och det är i stort sett bara ett missöde som kan stoppa den franske världsmästaren från att köra hem segern i årets tävling.Under kvällen ökade han tidsavståndet till nyzeeländske tvåan Hayden Paddon till 17,1 sekunder.

Joakim Roman.

Ogier drygade ut sin ledning när sträckan Vargåsen kördes för andra gången.

Trean Mads Østberg är 42,3 sekunder efter Ogier.

Paddon hade häng på Ogier på förmiddagen, men inför lördagens korta sträcka i Karlstad och söndagens enda specialsträcka (Värmullsåsen 2) är målet att behålla andraplatsen.

– Det handlar om att upprätthålla min position nu. Vi var tio sekunder efter Ogier men det är som att vara en minut bakom någon annan förare, sade Paddon till Radiosporten.

På grund av säkerhetsskäl strök arrangören söndagens specialsträcka Lesjöfors 2.

– Den var för mjuk för att åtgärda. Sedan kom kylan pang på och då blev det djupfrysta djupa spår på sträckan, säger Jonas Bjällfalk, pressansvarig för rallyt, till SVT.

Svenske Pontus Tidemand ligger tvåa i den mindre WRC2-klassen. Avståndet upp till ledaren Elfyn Evans är 18 sekunder. Skodaföraren Tidemand imponerade dock på dagens sista korta superspecial-sträcka, där han var fjärde snabbast av alla förare, och dessutom en halv sekund före den regerande världsmästaren Ogier.

Frövis Mattias Jirvelius flaggade tidigt för att han kunde bryta rally.

– Blir det plusgrader på lördag blir det tekniskt omöjligt att ta sig igenom sträckorna med vårt startnummer, då vore det korkat, ja idiotiskt, att starta. Då kommer det inte finnas någon väg kvar när det är vår tid att starta, bara skelettet. Då behöver man jeep för att ta sig fram, sa han i torsdags till NA.

Och mycket riktigt blev det så att Jirvelius bröt under lördagen.

Men Örebros Joakim Roman är kvar i tävlingen och är just nu 28:a (NA/TT)

Annons
Annons
Annons