Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköna comebacken – har åttonde raka SM-guldet i egna händer igen: "Men blir svintufft"

Kraschen i förra deltävlingen såg ut att bli ödesdiger. Men nu har örebroaren Henrik Karlsson återigen allt i egna händer i kampen om sitt åttonde raka SM-guld i supermotard.

Annons
Henrik Karlsson

Örebroföraren Henrik Karlsson, 37, har dominerat svensk supermotard de senaste åren – och tagit sju raka SM-guld.

Men i år har konkurrensen från främst John Stambeck, Ödeshög, blivit betydligt tuffare – och inför helgens SM-deltävling i Borås var Karlsson 20 poäng bakom i sammandraget, med små chanser att nå ikapp.

Men via segrar i alla tre heaten – bland annat efter att ha startat som nia och kört upp sig till ledning på mindre än tre varv i superfinalen, där omvänd startordning från kvalet tillämpas – samtidigt som Stambeck kraschade i ett av heaten, plockade Karlsson in nio av de 20 poäng han var bakom i sammandraget.

Det innebär i sin tur att Karlsson kommer vinna SM, oavsett vad Stambeck gör, om han vinner alla sex heaten i de två deltävlingar som återstår. Då hamnar Karlsson 211 poäng i sammandraget, Stambeck på 210.

– Jag har räknat efter, och om jag gör det och Stambeck blir tvåa i alla heaten så kommer jag ta SM-guldet med en poäng. Det blir svintufft, så klart, men jag ska försöka, säger Karlsson.

– Stambeck är riktigt bra i år. Han har kört mycket i EM-serien och tagit stora kliv framåt, så det har varit mycket tuffare i år.

Den femte SM-deltävlingen avgörs på norska Våle den 14 augusti, och finalen körs i Södertälje helgen därpå.

Annons
Annons
Annons