Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Theds succétest: Tvåa första dagen

Första officiella testet med Volvos nya WTCC-bil - någonsin. Då var Thed Björk Bang-Melchior näst snabbast av alla under eftermiddagen.

Volvos WTCC-satsning - som sagts vara den största satsningen någonsin i svensk motorsport och som ska ge VM-guld inom tre år - kickstartade på onsdagen med säsongens första, officiella test på italienska Vallelungabanan.

Inför testet var alla - teamet, förarna själva och konkurrenterna - osäkra på hur bra de helt nybyggda bilarna skulle stå sig i konkurrensen. Första intrycket? Att de klarade sig ganska hyggligt.

Faktum är att Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior var näst snabbast av alla under eftermiddagens test, bara 35 hundradelar bkaom marockanen Mehdi Bennani, Citroën, som i fjol var åtta i VM-serien och på pallen så sent som i finalen i Qatar. Björks teamkompis Fredrik Ekblom, Örebro, noterade sjtäte snabbaste tiden på eftermiddagen, sju hundradelar bakom sin kollega.

Regerande mästaren José María López, också han Citroën, körde bara på förmiddagen och var snabbast då, med Ekblom på tredje och Björk på femte plats.

Totalt blev det 112 varv för Volvoförarna under onsdagen.

- Jag är nöjd med vår första testdag. Vi fick en hel del varv gjorda och ovärderlig tid på banan. Men det är fortfarande väldigt tidigt, och vi kommer inte veta riktigt hur vi står oss förrän försat racet. Men givetvis känns det riktigt bra att vara nära toppen, säger Björk i ett pressmeddelande.

- Klart jag är nöjd med vår första officiella testdag. Jag fick inte riktigt göra så många varv som jag hade hoppats på, men det här är ett läroår, så det är sådant man får räkna med, säger Ekblom i samma pressmeddelande.

Testet i Italien avslutas på torsdagen.

Annons
Annons
Annons