Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Europa finns inom räckhåll

Borta bra, hemma bäst. När ÖSK efter två tuffa bortamatcher återvände till Behrn arena var det vackra spelet tillbaka igen. Och nu måste målet vara givet: Europa nästa.

Det behövdes bara en halvlek för att sänka Gefle. ÖSK gjorde tre mål. Det var ändå inte i överkant.

I Bedoyas frånvaro startade Astrit Ajadarevic på mitten. Men det var anfallaren Paulinho som drog mest nytta av avstängningen.

Han fick operera över större ytor. Både möta boll och serveras instick i djupled. Brassen såg ut att trivas som ett barn på julafton. Bara Geflemålvakten Hugossons jätteräddning hindrade honom från att bli tvåmålsskytt.

Annons

Annons

I stället fick Nordin Gerzic ta den rollen. En välplacerad nick, ett välplacerat skott och än en gång klass rakt igenom.

Samtidigt visade matchen också varför ÖSK slåss i toppen och Gefle i botten av tabellen. Hammar/Olssons lagbygge har i alla år gjort sig känt som ett kämpastarkt lag med det täta försvaret som ett adelsmärke. Nu gapade stora hål i backlinjen och ÖSK-spelarna tilläts såga sig fram utan minsta risk för ett blåmärke.

”Superettan här kommer Gefle”, skanderade Kubanerna och det kändes nästan som att slå på en liggande.

ÖSK sålde ingen spelare i somras och har fått jobba vidare med truppen intakt. Gefle har under en rad av år tappat sina stjärnor, senast Alexander Gerndt till HIF. En ekonomisk nödvändighet som i längden kan det kosta laget en plats i allsvenskan.

ÖSK vann också utanför planen denna kväll. Delad poäng mellan Elfsborg–IFK Göteborg ökar åter luckan till fjärdeplatsen. Med det spelschema ÖSK har kvar finns Europa inom klart räckhåll. Trots höstkylan borde det framöver locka mer publik än de 6 708 som kom mot Gefle.


Anders Uddling

019-15 52 04
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy