Annons

Annons

Annons

Marcus testar för toppstall

Marcus Ericsson bröt årets sista GP2-lopp i Abu Dhabi men inom kort väntar spännande utmaningar på samma bana.
NA kan avslöja att Marcus om två veckor kör officiella test för GP2-toppstallen iSport International och Barwa Addax Team. Hos Barwa, som vann årets teammästerskap, kan han komma att ersätta Sergio Perez som nästa år kör i formel 1.

Bild: Alastair Staley

Annons

- Det är upp till bevis nu. Det gäller att visa vad jag kan under testen, säger Marcus.

Debutsäsongen i GP2 för brittiska Super Nova blev tuff med en bil som inte riktigt höll måttet. Marcus bröt sex av 20 lopp. I söndagens avslutning i Abu Dhabi tog det stopp fyra varv från mål med trasig hjulupphängning. Han hade då kört upp sig från elfte startposition till åttonde plats. Marcus hade uppenbara problem under loppet med en bil som kraftigt överstyrde.

Annons

- Vi måste undersöka varför hjulupphängningen gick sönder. Kanske gick jag för hårt över kurbsen eller så snuddade jag mot muren. Vet faktiskt inte, säger Marcus som inte haft något flyt i år och som slutar på 16:e plats i mästerskapet med sina elva poäng.

- Det har inte funkat som jag hoppats på, medger han.

2010 var ett kalkylerat läroår. Det är nästa år han måste leverera och nu står det klart att Marcus inom kort ska testköra för två av seriens främsta stall. Både iSport och Barwa har potential att vinna mästerskapet.

Annons

- Det är två vinnarteam. Det är bara att titta på finalhelgen här i Abu Dhabi. isport (Oliver Turvey) var snabbast i kvalet, Barwa (Sergio Perez) vann det första loppet och iSport (Davide Valsecchi) i det andra, konstaterar Marcus.

Barwa vann teammästerskapet men nu går den mexikanske stjärnföraren Sergio Perez, två individuellt i serien, vidare till Sauber och formel 1. Stallet letar nu efter Perez ersättare, en förare som kan ta över ledarrollen. Kanske blir det Marcus Ericsson.

- Jag har testat för både iSport och Barwa tidigare, så jag känner till lite om teamen. Det gäller att jag visar vad jag kan och att jag är framåt, säger Marcus.

GP2-serien - klassen närmast under formel 1- har fyra officiella testdagar efter säsongen, den 23-24 och den 27-28 november. Samtliga test hålls i Abu Dhabi.

Upplägget är följande: Den 23 november testar Marcus för sitt nuvarande team Super Nova, även om han inte lär bli kvar där 2011. Andra dagen är han ledig. Tredje testdagen är Marcus hos Barwa innan han avslutar med iSport.

Annons

Det är Marcus mentor Kenny Bräck som tillsammans med rådgivaren Eje Elgh förhandlat fram testen som inte är långt ifrån gratis.

Men först ska Marcus hinna med en avstickare till Paul Ricard-banan i Frankrike där han på torsdag, tillsammans med stallen i övriga serien, får testa ut nästa års GP2-bilar.


Henrik Brändh

019-15 51 99
henrik.brandh@na.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan