Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Svik inte alla hemlösa katter

En okastrerad katthona kan föda upp till 120 ungar under sin livstid, vilket har lett till att det i dag finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige. Katter som svikits och övergetts av dem som de älskade allra mest.

Det går inte en dag utan att jag får samtal om djur som behöver hjälp, allra mest katter som måste lämna sitt hem av olika anledningar eller som hittats hemlösa. En del som hittats dumpade i en låda i skogen, eller längs med motorvägen. Andra som år efter år går med en skrikande mage av hunger, och frusna tassar som längtar efter värme.

Annons

Annons

Men samtalen rör även andra djur, så som missförstådda hundar som för femte gången under sitt ettåriga liv tvingas byta hem, dumpade råttor i soprummet, eller kaninen som barnen tröttnat på. Det är omöjligt att hjälpa alla som behöver, behovet är enormt, och hjälpen som finns består av ideella krafter.

Jag har kontaktat politiker från samtliga riksdagspartier, men utan ett enda svar. Inte heller kommunen vill hjälpa till och bidra med pengar, eller hjälp. Jag undrar hur många individer som måste dö innan politikerna gör något? Men det är väl så att det man inte ser, finns inte. De ser inte de djur som dödats på de mest brutala sätt, eller svultit så hårt att organen inte längre orkar fungera, och det inte längre finns någon återvändo.

De lär inte heller känna de djur som med djupa, inre sår från år av vanvård och misshandel, som sakta läker med mängder av kärlek och trygghet, och som ger hela sin själ i tacksamhet. Men djuren är lika levande och kännande varelser som vi, med lika stort behov av att känna sig älskade och få trygghet. Alla bär vi ett ansvar för de individer utan någon röst, som vi måste tala för och hjälpa. Det är upp till oss om de ska få uppleva en morgondag. Svik dem inte!

Rädda Djuren

Örebro


Frida Hedlund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy