Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Kronlid lämnar SD

Efter "ideologiska överväganden" lämnar landstings- och kommunpolitikern David Kronlid Sverigedemokraterna i Örebro. I stället vill han ansluta sig till ett annat parti.

Bild: Håkan Risberg

Annons

"Efter drygt 3 års noggranna funderingar kring partipolitiska ideologier, har jag kommit fram till att min ideologiska inriktning i alltför hög grad skiljer sig från SD:s." skriver han på sin blogg.

Så länge fortsätter han i fullmäktige som ”oberoende borgerlig”.

- Säger du det, det har jag inte hört ett ljud om. Det var otippat, säger partikollegan Daniel Spiik till NA.

Annons

Jonas Millard, distriktsordförande SD Örebro län, kommenterar kommenterar att det alltid är tråkigt när någon lämnar partiet.

- Men jag tror inte att det påverkar oss speciellt mycket i det kommande omvalet.

Jonas MIllard tycker däremot att det är felaktigt att David Kronlid ska sitta kvar på SD:s mandat.

Själv säger David Kronlid att det handlar om grundvärderingar och ideologier.

- Egentligen handlar det om att jag lutar mer åt det liberala hållet när det gäller ekonomisk politik och jag är konservativ i andra frågor. SD är väldigt mycket mitten och i vissa frågor är de vänster.

Annons

Om SD:s inställning till invandring säger han:

- Jag känner väl kanske att det är en del personer i partiet som drar lite åt det mer vad ska man kalla det, lite mer radikala hållet i de frågorna.

Kritiken att sitta kvar på ett SD-mandat bemöter han med att en och annan väljare kanske blir besviken, men samtidigt så finns det andra som kryssat just honom.

- För de vet att jag ligger åt det konservativa hållet. Då kan det ju faktiskt vara så att jag kan driva en sådan politik bättre genom att vara oberoende, och sedan kanske ansluta till något borgerligt parti, men jag vill ha tid för att fundera på det först.

David Kronlid uppger  att han redan för ett par år sedan började inrikta sig på att hitta en ersättare som kunnat ta över hans ledarroll i länet, men det har varit svårt. Han har inte velat överge sin fru och andra "bra personer" i partiet, eller lämna partiet på ett sätt som ställer till problem.

Annons

David Kronlid beskriver också att han en längre tid velat ansluta sig till ett annat parti "som ligger närmre min ideologiska inriktning som i huvudsak är inspirerad av liberala och konservativa idéer."


Göran Wärnelid

019-15 53 50
[email protected]


Carina Tenor

019-15 52 31
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy