Annons

Annons

Annons

Kompassen får nytt ansikte

Galleriorna i centrala Örebro byggs om – en efter en. Nu är det Kompassens tur. Gallerian på Stortorget som under en rad av år varit halvtom, ödslig och nedgången får under det närmaste året en rejäl ansiktslyftning.

Kompassen på Stortorget har länge varit en skamfläck i stans utbud. Men med nya ägare håller bilden på att förändras. I förra veckan öppnades två nya restauranger. Gallerian eller affärshuset fortsätter att förändras under det närmaste året.

Bild: Kicki Nilsson

Annons

– Ambitionen är att den nya gallerian, eller snarare affärshuset, ska stå klar under 2012, säger Peter Johnson, förvaltare och centrumledare för Eskilstunabaserade Pare Fastigheter AB som sedan förra våren äger Kompassen.

– Vi hade redan från början en plan, men valde att skynda långsamt. Vi ville vänta på de rätta och långsiktiga aktörerna samt känna av Örebros marknad och göra rätt. Men historien om huset får vi med oss som nya ägare vare sig vi vill eller inte, fortsätter han.


Mycket mat

Det blir en blandning av handel, mat och friskvård i huset.

– Redan förra torsdagen öppnade två nya matställen. Dels restaurang Spicy Hot, en konceptkedja med thailändsk asiatisk inriktning som byggt om och nu öppnat i Babars gamla lokaler på Kungsgatan. Dels Le Doucde, en bistro i ett och ett halvt plan som öppnade i hörnet mot Stortorget i delar av Expertbutikens gamla lokaler. De har en stor uteservering som förväntas locka besökare.

Annons

Annons


Rejäl makeover

Lägg därtill att Café Supreme och Alfredos fått nya ägare samt att Pitchers och East West Sushi kommer att genomgå en rejäl makeover med nypremiär i höst.

– Kunderna kommer ganska omgående se att vi moderniserar affärshuset. Vi har främst valt att lyssna på våra befintliga hyresgäster och de flesta har varit otroligt positiva till planerna. Men det finns förstås en och annan som dragit sig ur.


Lagom blandning

Stadium har nyligen skrivit ett långtidskontrakt på sina nyrustade lokaler och förhandlingar om förlängning förs med kedjor som Kapp Ahl, Guldfynd, Ecco och Kicks.

– Vi diskuterar gärna med de befintliga hyresgästerna innan vi går ut och letar nya. I dag har vi 15-16 hyresgäster och bara ett par lediga ytor där det inte funnits butiker på länge. En lagom blandning av starka restauranger och bra kedjor i handeln.


Friskvårdskedja öppnar

Efter sommaren öppnar friksvårdskedjan Actic ytterligare ett gym i Örebro, nu i N´Joys gamla lokaler i Kompassens bottenvåning.

– Känslan är att Stortorget är lite av hjärtat i city. I takt med att det kommer fler restauranger med uteserveringar samt nya trevliga butiker åt det här hållet har Stortorget alla möjligheter att bli den populära mötesplats den är tänkt som, tror Peter Johnson som själv pendlar från Eskilstuna.

Annons


Det händer mycket

Till skillnad från många örebroare gör han tummen upp för förändringarna i city.

– Det händer mycket i Örebros centrum rent generellt. Det är en positiv attityd och bra go i stan. Många stora kedjor utifrån vill etablera sig här och har uteslutande en positiv bild av Örebro, hävdar han.


Håkan Bågenvik

019-15 51 33
Hakan.Bagenvik@na.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan