Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Avhoppad SD-man får plats i nämnder

Det var den bästa gruppen att stödja, men det handlar inte om något officiellt samarbete, säger David Kronlid, oberoende borgerlig.

Bild: Lennart Lundkvist

Annons

I april i år meddelade David Kronlid att han hoppar av SD. Han behöll dock sin plats i Kommunfullmäktige, som är ett mandat han har fått som Sverigedemokrat.

– Jag har inte gillat den inriktning man har gått inom SD. Jag tror inte att många väljare vill ha den färdriktningen med det nationalistiska gänget, och att de är så främlingsfientliga, säger han.

Annons

Han kallar sig numera för oberoende borgerlig. Någon gång i juni mejlade han alla ledamöter i valberedning och berättade att ha beslutat att stödja den blågröna oppositionen med Miljöpartiet, Folkpartiet och Moderaterna.

Annons

– Det var den bästa gruppen att stödja. Jag hade nämnt det för flera av de borgerliga i informella samtal, säger han.

Till en början bemöttes han med en viss tveksamhet, men det gick ändå rätt fort att komma överens om att han skulle ingå i valkartellen.

– Det blev väl klart någon dag efter att jag skickade iväg mejlet, säger David Kronlid.

Det är dock inget ytterligare samarbete på gång.

– Än så länge är det inget officiellt samarbete. Jag är inte inbjuden till gruppmöten, utan än så länge är det lite avvaktande, säger han.


Läs mer i dagens tidning om varför oppositionen tar emot David Kronlid.

Oberoende borgerlig


Göran Wärnelid

019-15 53 50
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy