Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hallsberg

12-årige Jesper pantade burkar för 30 000 kronor

Det finns pengar att tjäna på burkar och flaskor som aldrig når återvinningen. Det vet 12-årige Jesper från Hallsberg, ny svensk mästare i pantletning.

Bild: Scanpix

Annons

- Han har pantat för dubbelt så mycket som den som vann förra året. Det är otroligt duktigt gjort, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

SommarjobbSvenskarna är duktiga på återvinning, nio av tio pantburkar och pantflaskor kommer tillbaka. Men på den där tionde finns pengar att tjäna – mer än man kan tro.

Returpack har lanserat pantletandet som ett speciellt extraknäck för unga mellan 11 och 16 år. Inför sommaren kan man anmäla sig, få ett pantletarkit med speciell t-shirt, bag och plånbok – och deltar samtidigt i en tävling.

Annons

Annons

Drygt 400 unga har varit med i sommarens pantletande, som slagit rekord på flera sätt.

- Vi har aldrig varit i närheten av de här beloppen tidigare. De som var i topp fyra hade alla pantat för mer än förra årets vinnare, säger Katarina Lundell.

Bevisa med kvittonPantpengarna får man förstås behålla. Varje gång man pantar måste man se till att få ett kassakvitto för att kunna visa i tävlingen hur mycket pant man tjänat.

Jespers pantkvitton på 29 787 räckte till en seger i sommarens tävling.


Fotnot: Vinnaren och hans familj har avböjt att medverka i media.


Carina Tenor

019-15 52 31
carina.tenor@na.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy