Annons

Annons

Annons

Annons

”Musik från Örebro”

Text: 

POP/ROCK. Det första som slår en vid första genomlyssningen är att en samlingsskiva bestående av osignade lokala band och artister kan hålla så hög klass. Detta är så långt från taskiga demoinspelningar med amatörmässiga garageband man kan komma.

Musikstilarna varierar. Glad pop, rivig och hård rock, country och smäktande ballader.

Annons

Bäst i mitt tycke är rockgruppen Anyone for tennis, hårdrockande Disraeli, poppiga Brev till Kalle och originella Mattias Bergstedt med artistnamnet Midnight Moose.

Annons

Svagare kort är till exempel Helena Salo, känd från TV4:s Talang. Det låter som hon ackompanjeras av en billig Casiosynt med inbyggt trumkomp i sin popballad ”The memory of your love”.

Kriterierna för att få vara med på skivan är att man ska ha spelat på något av City Örebros evenemang, som exempelvis Sommarscenen, och stå utan skivkontrakt. City Örebros plan är att detta ska bli en årlig tradition. Nästa år kommer även alla som går vidare i musiktävlingen Talangen att ha chans att komma med på ”Musik från Örebro 2013”.

Några funderingar kring urvalet på denna första skiva kan man däremot ha. Att Björn Wallgren som engagerades för att göra urvalet till skivan har tagit med sitt eget band Generalerna till exempel. Bandet har dessutom skivkontrakt. Debutalbumet släpps senare i vår. Och att City Örebros vd Stina Storms son har fått med en låt kan säkert sticka i ögonen på en del.

Samlingsskivan kommer att användas i marknadsföringen av Örebro som musikstad och ges bort som en sorts souvenir till besökare, men den kommer även att finnas till försäljning i butiker i Örebros stadskärna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan