Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Superettaspelare till Forward

(Ny version 21.40) Talangfulle mittfältaren Kevin Larsson fortsätter karriären i BK Forward. På torsdagen tecknade Kevin ett kontrakt som löper fram till november 2013. Dessutom förstärker Forward med superettaspelaren Korab Gashi från Varberg.

Kevin Larsson.

Bild: Lennart Lundkvist

Annons

18-årige Kevin Larsson är fotbollsfostrad i ÖSK men tog steget över till Örebro Syrianska inför den här säsongen. Men division 3 är lite för låg nivå för den före detta pojk- och juniorlandslagsmannen.

– Lite tungt att lämna Syrianska nu när vi ligger på kvalplats till tvåan men det ska bli väldigt kul att spela i division 1, säger Kevin.

På senare tid har Kevin hunnit med att provspela både för allsvenska Syrianska FC i Södertälje och Forwards division 1-konkurrent Syrianska Kerburan i Västerås.

Annons

– Kerburan erbjöd mig ett helt okej kontrakt, men då hade jag fått pendla under sista året på gymnasiet, förklarar Kevin.

Hos allsvenska Syrianska FC tränade han en hel vecka.

– Det gick riktigt bra, men Özcan Melkemichel (tränaren) hörde av sig efteråt och förklarade att klubben först och främst ska klara sig kvar i allsvenskan och att de inte hinner ta över mig innan transferfönstret stänger. 

Annons

– Jag har inskrivet i mitt kontrakt med Forward  att jag får gå tidigare om en klubb högre upp vill ha mig, säger Kevin.

Har tränaren som lärareI Forward känner han redan assisterande tränaren Johan Svensson som är Kevins lärare på John Bauer-gymnasiet.

– Forward är ett bra alternativ. Nu är det bara att ge järnet, säger Kevin.

Forwardtränaren Axel Kjäll välkomnar innermittfältaren:

– En kanonkille med bra karaktär. Vi vill ha spelare som kan bli något på sikt eller som kan vara aktuell för startelvan och Kevin är både och, säger han.

Bröt kontraktPå torsdagen gjorde Forward även klart med Korab Gashi som spelat en match från start och gjort nio inhopp i Varberg i superettan i år.

– Han bröt kontraktet med Varberg och flyttade hit för att plugga på Universitetet. Nu har han tränat med oss i en och en halv vecka och skrivit kontrakt säsongen ut till att börja med.

– Korab kan spela yttermittfältare eller forward och har bra teknik och bra skott, säger  Axel Kjäll.

Både Kevin Larsson och Korab Gashi kan komma att debutera mot serieledande Sirius den 8 september.

Annons

Englund försvinnerForward har på sistone tappat Dani Kuhi till Brage och Alexander Florén till Rynninge. Dessutom gör Mathias Englund sin sista vecka i Forward. Han flyttar inom kort med flickvännen till Skara där han tänkt sig spela fotboll på lägre nivå.


Henrik Brändh

019-15 51 99
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy