Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Fortsatta p-problem vid högtid i Vivalla

Parkeringsproblemen i Vivalla fortsätter. Den stora muslimska högtiden eid al-adha lockade i fredags tusentals besökare till moskén. Nu vill både företaget i närheten och moskéns ledning ha en konkret lösning.

I går berättade vi om Terho Holm som är platschef på Segerstens billackering, granne med Örebro moské. Han har under en lång tid uppmärksammat kommunens p-vakter på att flera besökare står felparkerade utanför moskén.

Ibland står de så illa att varutransporterna inte kan komma vare sig in till eller ut från firman.

Terho Holm har pratat med företrädare för moskén och de är också bekymrade över problemet. Det stora felet, som Terho ser det, är att kommunen inte bötfäller felparkerarna. I fredags morse fortsatte problemen. Närmare 4 000 besökare kom till moskén för att delta i eid-bönen som hölls klockan 9.

Annons

Annons

– Kommunen hade p-vakter på plats som dirigerade trafiken och såg till att de bara vände framför moskén, släppte av folk och sedan parkerade rätt. Problemet uppstod när p-vakterna åkt. Då stod bilarna framför grinden igen, säger Terho Holm och undrar varför inte kommunen den här gången lappade bilarna.


Parkera efter vägen

Några moskébesökare som vi pratar med säger att det är svårt att hitta parkeringsplatser. Folk försöker parkera efter vägen och använder också Plantagens parkering.

– Eid är en stor högtid och det kom folk från Kumla, Frövi och Västerås, berättar Jamal Almohammadi, ordförande i stiftelsen för Örebro moské. I början gick det bra när p-vakterna var här men sedan blev det stökigt igen. Vi gör så gott vi kan men det bästa är om kommunen ger böter. Annars måste vi hitta en annan bättre lösning på trafiksituationen, så här kan det inte fortsätta.


Dirigera trafiken

Magnus Eriksson är Örebro kommuns p-vaktsansvarige. Han berättar att p-vakterna var på plats en timme på morgen för att dirigera trafiken. Då lappades inga bilar.

– Det beror på att då fanns det inga att lappa, vakterna var ju där för att få bort bilarna. Men nu ska vi inte prata längre, nu ska vi börja lappa.

Annons

Örebro moské tar upp problemen med trafiken på sin hemsida. De ber alla som kan att lämna bilen hemma och poängterar att alla felparkerare kommer att bötfällas av ansvarigt parkeringsbolag.


Christina Eriksson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy