Annons

Annons

Annons

Annons

Emilia Mitiku

POP/JAZZ. Emilia Rydberg har varit ute i the big, big world och samlat erfarenheter om kärlek och sorg de senaste femton åren. När hon nu är redo för albumsläpp är det inte bara med ett nytt efternamn, utan också med en ny musikgenre. Säg hej till Emilia Mitiku, som sjunger jazzig, gammaldags soul med countryinslag.

Faktum är att den mjuka, vispande jazzen passar hennes spröda röst utmärkt. Men hon tycks inte kunna bestämma sig för om det är den rösten hon vill använda. Här växlar hon mellan att, något överraskande, låta som Dolly Parton på ett par spår (särskilt ”You’re not right for me”, komplett med pedal steel guitar), en gnutta som Ella Fitzgerald på några och att på resten av skivan närma sig Melody Gardots och Norah Jones avslappnade melankoli.

Annons

Annons

Det är rakt igenom fint arrangerat, mysigt och bra, men riktigt till någon av nämnda storheters nivå når hon inte. Snarare gör försöken att man önskar ännu mer att Mitiku hade visat vilken som är hennes egen ”grej”. Jag vill veta vem Emilia Mitiku är.


Therese Lindström

Till toppen av sidan