Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lindlöven värvar förre Örebromålvakten

I torsdags blev tränaren Staffan Tholson klar för en fortsättning. På lördagen gjorde Lindlöven klart med en målvakt med allsvenska meriter.

Johan Svensson, här i Kumla.

Bild: Per Knutsson

Annons

Det handlar om Johan Svensson, som närmast kommer från Nyköping där han spelat de senaste två säsongerna.

– Johan var i år igen grundseriens och allettans bäste målvakt i Sverige, säger Johan Falck i Lindlövens sportgrupp i ett pressmeddelande.

Annons

Skåningen Svensson, med Kristianstad som moderklubb, är långt ifrån obekant med såväl Örebro län som Lindlöven. Mellan 2008 och 2010 gjorde han två säsonger för Kumla i division 1. 2009/2010 gjorde han tre matcher för Malmö i allsvenskan och säsongen därefter kom han till Örebro Hockey. Där blev det dock ingen speltid och Svensson blev utlånad till Kumla, Lindlöven och Borås.

Annons

Nu är Johan Svensson 31 år och har skrivit på för Lindlöven för två år med option på ytterligare ett.

– Johan flyttar till Lindesberg då familjen väntar parets första barn och de har många vänner i området sedan tidigare, säger Falck i pressmeddelandet.

Hela Lindlöven kommer dessutom få nytta av Svensson, då han kommer att vara målvaktstränare för samtliga knatte- och ungdomslag.

När det gäller Lindlövens nuvarande målvakt Philip Ödmark, som precis som Johan Svensson är född i Åhus och har Kristianstad som moderklubb, kommer parterna träffas i helgen och diskutera hans planerade fortsättning.


Fredrik Scherman

019-15 50 08
fredrik.scherman@na.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan